BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Iskolai élet a 2022-23-es tanévben

A Hebe+ 4 fordulós angol nyelvi versenyén a 9.B osztály két versenyzője, Bálint Gréta és Bálint Brigitta A2 szinten 7. helyezést. ért el. (A képen Bálint Gréta van)

Gratulálunk!

 microsoftteams image 213 kep  microsoftteams image 213 kep

Iskolánk 11.A osztályos tanulója Gulyás András az országos Hebe+ angol versenyen 4 fordulón keresztül mérettette meg magát. Angol nyelvből B2 szinten 1. helyezést ért el. Felkészító tanára: Nagy Kornélia tanárnő volt. Kiváló teljesítményéhez gratulálunk!

 microsoftteams image 213 kep  microsoftteams image 213 kep

Iskolánk 9/Ny-C osztályos tanulója Szabó Tímea az egész tanévet felölelő 4 fordulós országos Hebe+ versenyen angol nyelvből A2 szinten 2. helyezést ért el. A felkészülésben angol tanára, Nagy Kornélia tanárnő segítette őt. A szép eredményéhez gratulálunk!

 microsoftteams image 213 kep  microsoftteams image 213 kep

Iskolánk 9.A osztályos tanulója Nyitrai Nikolett a 2022/2023-as tenévben megrendezett országos Hebe+ versenyen 4 fordulón keresztül vette az akadályokat angol nyelvből B1 kategóriában és 1. helyezést ért el. Felkészítette Nagy Kornélia tanárnő. Kimagasló eredményéhez gratulálunk!

 microsoftteams image 213 kep  microsoftteams image 213 kep

A  2022/2023-as tanévben megrendezett országos Spring in the English-speaking countries projektversenyen

Egy jelképes koccintással zárta a sikeres érettségit a 12.c osztály. Természetesen alkoholmentes pezsgővel, ÖKO papírpohárban! Nem volt könnyű, de szép dicséretek is születtek.

Gratulálunk!

Jónás Vanessza 9. C osztályos tanuló június 10-én az itthon megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon vett részt, ahol csapatával a dobogó második fokára állhattak. Mérhetetlenül büszkék vagyunk rá az edzőjével együtt.

351570514 1479368226200664 1501370563478089816 n kep

 

Kedden meglátogatták iskolánkat, beültek a tanórákra, diákjaink lelkesen kísérték őket végig.

A 9. B osztály május 2-án történelmi sétára indult a Városligetbe Kiss Csaba tanár úr vezetésével és Sinkáné Kispál Marianna osztályfőnök kíséretével.

A 10 Millió Fa Alapítvány ismét rengeteg gyönyörű növénnyel ajándékozta meg iskolánkat.

A 11.A osztály 17 fővel, Kovács István osztályfőnökkel és Takács-Kapot Ildikó közlekedés szakmai tanárral, június 03-án osztálykirándulás keretében Nyíregyházára utazott.

Az iskolai hagyományoknak megfelelően Iskolánk jelenlegi és régi tanítványai 3 napos kenutúrán vettek részt.

Június 12-én a 9. B osztály tanulói a Pénzmúzeumban jártak osztályfőnökük Sinkáné Kispál Marianna, és Kovács István tanár úr kíséretében.

Június 9. és 11. között a 9.C osztály Siófokon kirándult osztályfőnökük Kovácsné Horváth Mónika és Kovács Gábor tanár úr kíséretében.

Május 30-31-én rendezték meg Győrben az Országos Diákolimpiát.

A 10. A és C osztálykirándulásként ellátogattak a budapesti Aquaworld élményfürdőbe,

Teljesítették - méghozzá kiválóan – az Ördög-orom tanösvényen keresztül a Széchenyi-hegyen át a Farkasréti temetőig tartó 7,1 kilométeres távot.

9 9. B osztály a mai napon a Margitszigeten kirándult

A 2022/2023-as tanévben megrendezett országos Hello USA! angol nyelvi projektversenyen

9.A osztály között Velencére kirándult osztályfőnökük Molnár Ildikó és Kovács Gábor tanár úr kíséretében.

A 9.Ny-C osztály tanulói osztályfőnökükkel,

Ökoiskolaként fontos nekünk a környezetünk.

Április 20.-án az iskolánkban megrendezett pályaorientációs nap keretein belül tanulóinknak számos érdekes iskolán kívüli programon volt lehetősége részt venni.

Idén iskolánk hat diákja vett részt a 38. Telekom Vivicittá két napos programsorozatán önkéntesként, i

Április 24-25-én került megrendezésre a Budapesti Atlétikai Diákolimpia egyéni döntője,

A 2022/2023-as tanév decemberében megrendezett országos Christmas is All Around egyfordulós projektversenyen

A Bethlen Gábor Technikum 11. B osztálya március 28-án Paksra kirándult.

Iskolánk 9.Ny-C osztályos csapata

Március 17.-én iskolánk több tanulójával a 9.A, 9.B, 10.A és 10.B osztályokból a Magyar Nemzeti Cirkusz Pólus Center mellett felállított óriássátrában tartott cirkuszi órán voltunk,

2023.03.17.-én, pénteken a 9.Ny-C osztály tanulói a Thália színházban jártak

Kerületünkben a 15.kerületben, ismét megrendezésre került a röplabda diákolimpia.

Február 22-én az V. korcsoportos röplabdások kerültek sorra.

A The Royal Family angol nyelvi egyfordulós országos projektversenyen iskolánk

Március 3-án a 9.Ny-C osztály tanulói angol tanáraik

Február 24-én, pénteken nem mindennapi angolórán vehettek részt a

Kedden „Az IT a jövőd” címmel megtartott tematikus napon informatikus és logisztikus diákjaink az informatika legmodernebb szintjeivel ismerkedhettek.

Január 12-én a 10.C osztály pénzügy csoportja a Pénzmúzeumba látogatott. "A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan – a kiállítás által kínált élmény ennél sokkal átfogóbb és sokoldalúbb. A látogatók egy gondosan felépített élményutat tesznek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérnek végig.

A teljes 9-10. évfolyam és a 11.B osztály számára lehetőség nyalt arra, hogy ellátogasson a (V)észjelzés elnevezésű drogprevenciós szabadulószobába. A program nagyon ígéretesnek bizonyult, ugyanis több, a középiskolás fiatalokat érintő témát ölelt fel: alkohol, kábítószer, buli. Elsőként az Éjjeli utak című interaktív weboldalt (http://melyikuton.hu) nézték meg, és közösen döntötték el, hogyan folytatódjon a cselekmény. Egy rendőrnyomozó volt a csapat segítségére, akivel számos, a filmmel kapcsolatos aktuális téma is megbeszélésre került. Végül egy-egy szabadulószobában mérhették össze a tudásunkat, ügyességüket és a logikájukat a tanulók.

Szeretettel gratulálunk Jónás Vanessza 9.C osztályos tanulónknak, aki a sportban és tanulmányi eredményeiben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezért a XV. kerület "Élen a tanulásban, élen a sportban" díjban részesítette. Nagyon büszkék vagyunk rá!

JV2

Ma kihirdettük a "Tenni, ha csak írott szóval" Alapítvány által meghirdetettt fotópályázat nyerteseit. A beérkezett pályamunkákat az iskolánk alapítványának tagjai véleményezték, majd a vélemények összegzése után került sor a díjak átadására. I. és III. kategóriában Vekerdi Anna (9.C), II. kategóriában Gulyás András (11.A) művei kerültek ki nyertesként.

A díjat Blaskó Adrienn alapítványi tag adta át, a nyerteseknek Zádory Tibor igazgató úr is gratulált.

A 10. A osztály a XV. Kerületi Önkormányzat támogatásának köszönhetően tegnap ellátogatott a Vészjelzés szabadulószobába. A program drogprevenciós előadással kezdődött, melyet a XV. kerületi rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója tartott. Utána kezdődött a harc az életért..... A szabadulószoba tematikája röviden: Ha becsukod magad mögött az ajtót, egy önfeledt buli közepébe csöppensz, ahol pár perc múltán hirtelen minden a feje tetejére áll... már egy fiatal lány túléléséért küzdenek... társuk megmentése a cél, ami egyben szabadulásuk kulcsa is... És akárcsak az életben, itt is szorít az idő…Szuper program volt, köszönjük szépen minden érintettnek a lehetőséget!

Ősszel csodás növényekkel lett gazdagabb iskolánk udvara. A Keresztúri úti Zöld Király Kertészet a 10 millió fa Alapítvány közreműködésével iskolánknak ajándékozott kb. 120 darab cserjét. A babérmeggy, borbolya, aranylombú jezsámen csodásan díszítik a kerítés mentén udvarunkat. A pompás virágokat hozó rózsalonc és mirtuszlonc az udvaron az iskolai ünnepségek helyszínéül szolgáló dobogó környezetét díszítik. Az Alapítvány részéről Konorót Krisztina önkéntes szervezte meg és vezényelte le a növények szállítását és szakszerű ültetését. A tanulók közösségi szolgálat keretében ültették el a növényeket, Krisztina szakszerű útmutatásai alapján. Tanulóink gödröt ástak, földet lapátoltak, cserjét ültettek, trágyáztak és locsoltak. Mivel sokan nem szokták az ásást, néhány vízhólyag is keletkezett a tenyereken.

December első péntekén ismét megrendeztük a Mikulás Röplabda bajnokságot. A bajnokságra 5 csapat nevezett be, melyet végül szoros küzdelemben a 10.b osztály csapata nyert meg. A mérkőzéseket Bódy Ágnes tanárnő és Zádory Tibor igazgató úr vezetésével jó hangulat, és sportszerű viselkedés jellemezte.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! vetélkedő megyei döntőjében iskolánk 4 fős SSG nevű csapata az előkelő 2. helyezést érte el!

A csapat tagjai: Halász Botond, Wirth István, Szilágyi Gergő és Bartók Levente 12. A osztályos tanulók. Gratulálunk Nekik!

2022. November 22.-én a 9.A osztály tanulói,Molnár Ildikó osztályfőnök és Botz Csilla tanárnő kíséretében a Természettudományi Múzeumba látogattak el. Az állandó kiállítások mellett az országos asztrofoto kiállítás képeit,az év természetfotósa képeit is megtekintve, méhészeti ismeretekkel gazdagodtak a "Zümmögés a múzeumban" tárlaton.

Mellau Bence a 9. B osztály tanulója az Országos Diákolimpián a WKF kumite karate bajnokságon 3. helyezést ért el. Gratulálunk neki! mb 2

mb 1

vilgb

Nagy szeretettel gratulálunk Jónás Vanessza 9.C osztályos tanulónknak, aki a Lyonban megrendezett akrobatikus rock'n'roll világbajnokságon világbajnoki címet szerzett!

ovember 16-án nyílt nap volt a Bethlenben, melyre hozzávetőleg 120 érdeklődő szülő, tanuló látogatott el. A tanácsterem megtelt, a folyosón hirtelenjében lepakolt székeken ülve hangszórón keresztül hallgatta kb. 50 ember a tájékoztatókat. Zádory Tibor igazgató úr ismertette a következő tanévben induló képzéseket, Nagy Kornélia tanárnő a nyelvi előkészítőről tartott tájékoztatást, Balla Tibor tanár úr elmagyarázta a logisztika fogalmát, Sági-Kovács Mária tanárnőtől pedig megtudhattuk, hogy mi köze van Micimackónak a menedzsmenthez.

Külön nagy örömünkre szolgált, hogy iskolánk fenntartója, a Milton Friedman Egyetem oktatási igazgatója, Bakonyi László úr is ellátogatott hozzánk és felvázolta a Bethlenben végzett tanulók továbbtanulási lehetőségeit a Milton Friedman Egyetemen. A nyílt nap szervezésében nagy szerepet vállalt a Diákönkormányzat alelnöke Halász Botond, a lebonyolításban pedig a diákökormányzati tagok. Köszönjük szépen mindenkinek a közreműködést!

nylt nap3nylt nap4

szikla1 kep

11/A-osztály tanulói közül nyolcan a mai napon a Sziklakórház Atombunker Múzeumba látogattak el. Ezt a fantasztikus programot az október 23. alkalmából megrendezett vetélkedőn elért 1. helyezésük jutalmául nyerték.

Lelki egészség világnapja

Vagy ahogy külföldön nevezik, World Mental Health Day.

Ennek apropóján a 12.A és 12.C osztályokban pszichoedukatív céllal előadást tartott az iskolapszichológus a témában, ahol lehetőség volt megismerniük, hogy mit is jelent a lelki egészség, hogyan jelenhet meg az ő életükben és mit tudnak tenni ennek kialakítása, fenntartása érdekében.

Diksportnap 7 kep

Ebben a tanévben is szeptember utolsó napja, azaz 2022. szeptember 30. a Magyar Diáksport Napja és az Európai Diáksport Napja. Iskolánkban is sportosan töltöttük a délelőttöt. Évfolyamonként röplabda, foci és kidobós bajnokságot rendeztünk, illetve sport kvízt töltöttek ki tanulóink.

 

1664432599578 kep

Ma reggel kiürült a piros szív. A kupakokgyűjtéssel a mosolygós, életvidám mozgássérült Izsó Veronikát támogatjuk, az ő fejlesztésére fordítja a"Vidám oroszlán - Izsó Veronikáért" Alapítvány a kupakok leadásából származó bevételt. Bethlenesek! Hozzátok a jövőben is a kupakokat!

isz06

Szeptember 22-én a 9.C és 10.B osztályok, Cserenyiné Kiss Éva,Kovácsné Horváth Mónika, Botz Csilla és Kovács Gábor tanárok kíséretében részt vettek az Ifjúsági Szakmai Napon, amely a XV. kerületi Önkormányzat, a XV. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a XV. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közös szakmai rendezvénye. Sok érdekes és szórakoztató programon vehettek részt tanulóink.

A rendezvényen lehetőségünk volt arra, hogy a következő tanévben induló osztályainkat is népszerűsítsük a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

 1663768907064 kep

Szeptember 21-én, szerda délelőtt a 10 millió fa Alapítvány jóvoltából ismét szebb lett iskolánk udvara. Köszönjük a Zöld Király Kertészetnek a felajánlást, a GMK-nak a fuvart, és hálás köszönet Konorót Krisztina önkéntes munkájáért! Olvassátok el a beszámolóját!

Hétfő reggel megvolt a teherautós babérmeggy szállítás a Zöld Király Kertészet felajánlásából!

A reggeli szakadó esőben történt cserjefelpakolásban a kertészet munkatársai segítettek, amiért ezúton is nagyon hálásak vagyunk!

A Bethlen Gábor Technikum-ba a GMK teherautójával szállítottuk a kapott 40 db földlabdás babérmeggy cserjét, az 1m3 komposztos földet és a marhatrágyát! Köszönjük Varga Csabának, a GMK vezetőjének, hogy ismét a segítségünkre volt a GMK teherautója a szállításban!

bme2

Iskolánkban már hagyománnyá vált az, hogy minden évben ellátogatunk a Budapesti Műszaki Egyetemre, ahol megnézzük Härtlein Károly tanár úr kisérleti bemutató óráját. Szeptember 9.-én iskolánk 10 osztályos tanulói közül 29 -en, Botz Csilla tanárnő és Forrás Tünde iskolánk pszichológusa kíséretében "Gatyábarázó fizika órán" vettünk melyen sok érdekes kísérletet láthattunk.

oszalykirandulas kep

A 12.A osztály 15 tanulója szeptember elsején tanítás után és szeptember másodikán, osztálykiránduláson vettünk részt Botz Csilla osztályfőnök és Puskás Tibor tanár úr kíséretében Siófokon .A szálláson sok szórakozási lehetőségünk volt: kézilabdapálya, biliárd és pingpong asztal, darts. Botond finom gulyáslevest főzött az osztálytársaknak és második nap grillezett húst készített mindenkinek. Sétáltunk a Balaton partján, vagy csak beszélgettünk egymással ,de jól éreztük magunkat.

 

att20 kep

Attitűdformáló óra Szeptember 14-én a 9. évfolyamos új diákok szemléletformáló programon vettek részt, mellyel a mozgáskorlátozottság témáját szerettük volna közelebb hozni hozzájuk. A programot a Mozgásjavító EGYMI utazótanárai tartották: https://www.mozgasjavito.hu/. Kipróbálhattak egy kerekesszékes akadálypályát, hogy megtapasztalhassák, milyen lehet így közlekedni a mindennapokban. Egy másik állomáson osztálykirándulást szerveztek egy fiktív mozgáskorlátozott osztálytársuk részvételével, valamint egy játékos Activity feladatban különböző feladványokat kellett lerajzolniuk, elmutogatniuk nehezítésekkel – például csak lábbal, vagy az ügyetlenebbik kezüket használva.

307106870 752419429192027 6218398706586637186 n kep

A Budapesti Diákolimpia Ügyességi és váltófutó csapatbajnokságon iskolánk tanulói szép sikereket értek el.

A fiúk diszkoszvetés csapatban 2. súlylökésben 4. helyen végeztek.

1 kep

Két év kényszerpihenő után az idei gólyáknak végre meg tudtuk szervezni a gólyatábort. A majdnem 70 főből álló csapat az osztályfőnökök, további három tanár és a diákönkormányzat kíséretében három élménydús, jó hangulatú csapatépítő napot Törökmezőn. A 9/NY-A osztályfőnökét, Puskás Tibor tanár urat megihlette a gólyatábor hangulata, és papírra vetette a "Gólya vitéz" című költeményét. Fogadják szeretettel!