BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Alapítványunk adatai

E-mail cím: tennialapitvany [KUKAC] gmail [PONT] com
Adószámunk: 19670711 -1 - 42
Bankszámlaszámunk: 10401945 - 50526590 - 68751007

Alapítvány

vallalkozasi ugyviteli ugyintezoBoti
Hagyományaink szerint ballagáskor kerül sor a Bethlen-díj átadására, melyet a tanárok és a diákok szavazatai alapján évente egy-egy tanár és diák nyer el. Az idei év tanár Bethlen-díjasa Botz Csilla tanárnő, aki Diákönkormányzatot segítő tanárként, az ökoiskola élharcosaként, a "bogárkáit" terelgető osztályfőnökként és lelkes fizikatanárként tevékenykedik iskolánkban.
Halász Botond Zsombor 12. A osztályos tanuló a Bethlenben töltött 5 év alatt az iskola közösségért végzett kiemelkedő munkája eredményeként vívta ki tanárai és tanulótársai elismerését és nyerte el a tanulót megillető Bethlen-díjat. Szeretettel gratulálunk Nekik!
A diák Bethlen- díjat iskolánk alapítványa, a "Tenni, ha csak írott szóval" Alapítvány, a tanár Bethlen- díjat iskolánk fenntartója szponzorálta.

fp1

A díjakat Blaskó Adrienn, az Alapítvány tagja, fotós, egykor bethlenes diák adta át. Az iskola részéről Zádory Tibor igazgató úr gratulált a nyerteseknek.

A beérkezett 19 képből az alábbi 3 fotó nyert:
1.helyezés - Kenyeres István 9.Ny-A Nyugalom című képe (természetfotó kategória)
2.helyezés - Bihari Balázs 11.B Gomba című képe (természetfotó kategória)
3. helyezés - Szabó Balázs 5/13.Az Országház előtt című képe(Budapest közlekedése és a Covid)

Gratulálunk a nyertes fotókhoz!

thumbnail 3 Nyugalom

Sikeresen zárult a "Tenni, ha csak írott szóval" alapítvány és az iskola közösen meghirdetett fotópályázata. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert nagyon sok igényes kép közül kellett a 3 legjobbat kiválasztania.
A díjak végül a Budapest közlekedése és a Covid illetve egy tetszőleges természetfotó kategóriában kerülnek kiosztásra.

A beérkezett 19 képből az alábbi 3 fotó nyert:

 

"Tenni, ha csak írott szóval" Alapítvány
Adószámunk: 19670711 - 1 – 42
Bankszámlaszámunk: 10401945-50526590-68751007

Iskolánk alapítványa, a „Tenni, ha csak írott szóval” Alapítvány 2001-óta anyagi lehetőségeinek függvényében támogatja az iskolában folyó oktató-nevelő munkát, a diákok szabadidős tevékenységeit, az iskolai rendezvények megszervezését és lebonyolítását, a kiemelkedő tanulmányi vagy közösségi munkát végző fiatalok jutalmazását, a szociálisan rászoruló tanulók részvételi lehetőségét az iskola által szervezett költségtérítéses programokon.

Az utóbbi évek kiemelt projektjei:

  • Gólyatábor költségeinek részbeni átvállalása;
  • Szalagavató ünnepség terembérleti és egyéb költségeihez való hozzájárulás;
  • Bethlen napok díjainak finanszírozása;
  • Kenutáborokban részt venni kívánó, szociálisan rászoruló tanulók segítése;
  • Bethlen díj anyagi hátterének biztosítása;
  • Fotópályázat kiírása, díjazása
  • az iskolai sportszerek fejlesztéséhez, beszerzéséhez történő hozzájárulás;
  • az iskola stúdiójának eszközfejlesztése,
  • az iskolai könyvtár könyvállományának gyarapításához való hozzájárulás;
  • osztályprogramokon a belépőjegyekhez és a szállásköltségekhez történő hozzájárulás.

Az alapítvány, az alapító okiratában foglaltak szerint segít az iskola közösségi életének megszervezésében, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalmazásában, illetve a szociálisan rászoruló diákok különböző programokba történő becsatlakozási lehetőségének megteremtésében.

Kérjük, segítse iskolánk alapítványának működését, tegye lehetővé, hogy a diákok minél színvonalasabb és változatosabb támogatásban részesülhessenek az alapítvány jóvoltából.

kenututa 2019

A hagyományos kenutábor idén Kisbodakon került megszervezésre. Összesen 21- en mentünk táborozni, ebből hármunknak iskolánk alapítványának pályázata által sikerült eljutni. Nagyon összetartó és kitartó volt a csapat, ez a tábor a Bethlen generációit hozta össze. Az evezés, az esti sütögetés, séták, és a sok-sok beszélgetés összekovácsolta a társaságot. Köszönjük szépen Bódy Ágnes és Gábris Rita tanárnőnek és férjének, hogy biztattak minket és vigyáztak ránk. Kalmár Viktória 9/a

#bethlen#alapítvány#bethlenesneklennijó

 

bethlennap 2019

A 2018 novemberében megrendezett Bethlen napon a "Tenni, ha csak írott szóval" Alapítvány értékes nyereményekkel jutalmazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat, osztályokat. A nyeremények között volt darts, memóriakártya és hangszóró is.

Az első helyezett a 9. A osztály egy egész napos Future Park látogatást nyert, melyet decemberben be is váltottak. A jutalmat az alapítvány elnöke, volt bethlenes diák, Kraszna Attila adta át az osztály képviselőjének. A szép eredményt elért osztályoknak Zádory Tibor igazgató úr is gratulált.

fotopalyazat 2018dec

2018 decemberében sor került az idei őszi fotópályázat eredményhirdetésére. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, mert sok nagyon jó képet küldtek be iskolánk tanulói. A beérkezett 19 képből az 1. helyezést Galambos Petra (9.A) "A mi fényeink" című képével érte el. 2. helyezést Barabás Boglárka (9.B) " Vízcsepp", a 3. helyezést pedig Bihari Balázs (9.B) "Szomjúság" című képével szerezte meg. Az Alapítvány értékes nyereményekkel díjazta a legjobban sikerült fotók készítőit. Gratulálunk a nyerteseknek!

Az Iskola fennállásának 10. évfordulója óta, minden évben kiosztásra kerül egy tanár és egy diák részére a Bethlen-díj. A 2019-es év Bethlen-díjas diákját Szatmári Bencét készpénz jutalomban részesítette az Alapítvány.

Az Alapítvány fontos ügynek tekinti a tanulók ösztönzését, melyet az Alapítvány azzal is támogat immáron több éve, hogy osztályonként, a legjobb 4,0 feletti tanulmányi átlagot elérő diákokat jutalmazza. A 2018/2019-es tanév év végi jó tanulmányért a jutalmazott diákok egy oklevelet és egy mozi-utalványt kaptak:

12.B Szatmári Bence
12.C Pap Fruzsina Aida
11.B Tóth Inez
11.B Pataki Péter
11.A Lutár Balázs
10.A Lipcsei Leona Éva
9/Ny Bngyis Dorka
9.C Kiss Balázs
9.B Barabás Boglárka
9.A Molnár Veronika Regina

Az Iskola több éve szervez több napos nyári Kenutúrát, melyre idén is a részvételi költségek támogatására pályázatot írt ki az Alapítvány. A 2019-es nyári Kenutúra pályázat nyertesei:

Hámori András
Kalmár Viktória
Nagy Krisztián

Iskolánk, a Bethlen Gábor Technikum és a „Tenni, ha csak írott szóval” Alapítvány fotósor illetve fotó készítéséhez pályázatot ír ki az alábbi kategóriákban: