BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

konyvtar3

Az iskolai könyvtár 1988-ban kezdte meg működését az iskola alapításakor. A jelenlegi könyvállomány több mint 10 000 kötet, mely a technikum képzési feladatainak megfelelően, nagy hangsúlyt fektet a szakkönyvi állomány gyűjtésére. A közlekedési ágazaton belül a szállítmányozási képzéshez elengedhetetlen közlekedéstörténeti, fuvarozási, vám- és logisztikai alap és középszintű képzéshez szükséges szakirodalmat a teljesség igényével gyűjtjük. A közgazdasági ágazaton belül: a számviteli, közgazdaságtani, informatikai, marketing, pénzügyi és statisztikai irodalmat válogatva gyűjtjük.

Kiemelt figyelmet fordítunk az angol és a német nyelvhez kapcsolódó, vizsgára felkészítő- és szaknyelvi anyagok beszerzésére.

A közismereti tantárgyakhoz kapcsolódó irodalmat az érettségi előírásaihoz igazodva válogatjuk, de valamennyi kötelező és ajánlott olvasmány megtalálható.

Komoly kézikönyvtári gyűjteménnyel (általános- és szaklexikonok, enciklopédiák, az iskolában oktatott idegen nyelvek szakszótárai, adattárak, fogalomgyűjtemények, ....stb.)rendelkezünk.

Különgyűjteményeink:

 • Bethlen Gábor gyűjtemény: az iskola névadójával, Erdély történetével, az erdélyi testvériskolával kapcsolatos dokumentumokat, monográfiákat, biográfiákat, regényes életrajzokat gyűjti.
 • Honismereti gyűjteményben: Magyarországgal kapcsolatos összefoglaló jellegű munkák; Budapest történetével, földrajzával, kulturális életével kapcsolatos dokumentumok; szűkebb hazánk, a XV. kerülettel kapcsolatos kiadványok találhatók.
 • Európai Unió gyűjtemény: Az Európai Unió gazdasági és jogrendszerére, történetére, Magyarország és az Európai Unió kapcsolataira vonatkozó kiadványok gyűjteménye.

 

Az iskolai könyvtár két helyiségben működik. Az olvasóteremben a kézikönyvtár, a szótárak és a nyelvkönyvek, a külön gyűjtemények, valamint a kölcsönözhető szakkönyvek állománya van elhelyezve. A másik helyiségben a szépirodalom és a tankönyvek találhatóak. A könyvtár állománya minden Bethlenes diák és kolléga számára rendelkezésre áll. Segítséget nyújtunk rendezvények, versenyek, felkészülési anyagok irodalmának összeállításában. A könyvtár olvasóterme alkalmas csoportos foglalkozások megtartására. A könyvtárban működik az Iskolaújság szerkesztősége,a Diákönkormányzat itt tartja gyűléseit, itt szervezik az iskolai programokat. Budapest nagy könyvtáraiba szervezünk könyvtárlátogatásokat. Szeretettel várunk minden jelenlegi és volt Bethlenes diákot és kollégát.

Jó olvasást!

Mottó:

„A könyv, amely mindenütt jelenlevővé varázsolta a szellemet, megteremtette az emberiség lelki közösségét. A könyv, amely nemcsak a teret hódította meg, hanem béklyóba verte a térnél is nagyobb ellenségünket, megállította az időt. Ennél nincs nagyobb csoda. Mindig a legegyszerűbb dolgok a valódi csodák."
Kosztolányi Dezső

 • konyvtar1
 • konyvtar2
 • konyvtar3
 • konyvtar4
 • konyvtar5
 • konyvtar6
 • konyvtar7
 • konyvtar8