BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Iskolai közösségi szolgálat

Iskolai koordinátor: Fethné Molnár Hajnalka
E-mail: feth [PONT] hajnalka [KUKAC] bethlenszki [PONT] hu
Telefon: 06 1 418 2040

Kérjük, hogy a tanuló jelezze osztályfőnökének, hogy hol kívánja a közösségi szolgálatot teljesíteni.

Az osztályfőnök ellenőrzi majd az aktuális listát, s ha van az iskolánknak szerződése a kiválasztott intézménnyel, a tanuló - a befogadó intézménnyel való egyeztetés után – megkezdheti a közösségi szolgálat elvégzését, melyet a befogadó intézmény az igazoló lapon aláírással, pecséttel és az elvégzett órák számával igazol. (honlapról letölthető)

Ha iskolánknak nincs még a kiválasztott intézménnyel szerződése, akkor az osztályfőnök egy adatlapot fog adni a tanulónak. Kérjük, hogy a tanuló pontosan és részletesen töltse ki (ha szükséges, az adatokat egyeztesse a befogadó intézménnyel), s juttassa vissza osztályfőnökéhez.

A szerződést az iskolai koordinátor készíti el és továbbítja a befogadó intézményhez.

A 2019. évi LXXX. törvény a szakképzésről és a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról értelmében a technikumban az érettségi vizsga megkezdésének feltétele legalább ötven óra közösségi szolgálat teljesítése.

A közösségi szolgálat területeit, s azon belül a tevékenységi köröket a tanuló választhatja meg.

Az iskola a közösségi szolgálatot koordinátor és az osztályfőnök bevonásával segít megtalálni a befogadó intézményeket, szervezeteket.

Minden tevékenységet igazolni kell a tanuló közösségi szolgálati naplójában. A napló tartalmazza a tevékenység idejét és időtartamát, a tevékenység megnevezését, igazoló aláírást, pecsétet. Az osztályfőnök ezt rendszeresen ellenőrzi, aláírásával látja el és bevezeti az elektronikus naplóba. A tanuló használhatja az iskolai honlapról letölthető igazoló lapot is.