BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Tanulói vélemények

Hát ez is eljött....

Amikor 2 évvel ezelőtt, 2019 szeptemberében beléptem a Bethlenbe nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar véget ér az itt folytatott tanulási tevékenységem, azt végképp nem, hogy a 2 évből 1,5 évet távoktatásban töltök majd el. Az elmúlt 2 év számomra felejthetetlen marad. Mind a tanáraim által kapott nagyon nagy és nagyon sok segítségért hálás vagyok, de legfőképpen igazgató úrnak tartozom hálával, mert esélyt adott arra, hogy egy segítőkész kedves tanárokkal és diákokkal teli középiskolában tanulhassak!

Örülünk, hogy megismerhettünk Téged Beni, érezd jól magad a Föld egyik legboldogabb országában!

Jelentkezz a Bethlenbe szakmát tanulni! Válogass a nappali vagy esti OKJ-s képzések közül, Te sem fogod megbánni! Vida Renáta volt tanulónk véleményét olvashatjátok!

Tipikus "érettségi után merre" diák voltam, majd szinte ajándékként jött a hír, hogy OKJ-s képzést indítanak az iskolámban. Gondoltam, ha már ide jártam 4 évig, csupa jó tapasztalatokkal, akkor miért ne próbáljam meg. Be kell valljam, voltak kétségeim, és nem is hittem, hogy sikeres vizsgát fogok tenni (szerintem ezzel nem is voltam egyedül). Szerencsére olyan tanáraink voltak, akik kitartóak voltak, ha kellett ezerszer meg ezerszer is elmagyarázták a tananyagot és addig nem nyugodtak, amíg meg nem értette mindenki. Igyekeztek a legnagyobb tudásukkal tanítani, motiválni és előre tuszkolni minket, főleg amikor csökkent a lelkesedésünk vagy kezdődött a pánik a közeledő vizsga miatt. Végül a végén mindenki kisebb-nagyobb sikerrel, de sikeres vizsgát tett. Azt hiszem, mindenki nevében elmondhatom, hogy nagyon hálásak vagyunk, hiszen a legtöbben már rég feladták volna, de a sok előrelökésnek köszönhetően mindenki bizonyítvánnyal a kezében végezte a képzést.
(Vida Reni az országos szakmai tanulmányi versenyen szerepelt Pénzügyi-számviteli ügyintézőnk és Vállalkozási mérlegképes könyvelőnk)

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Azért választottam az OKJ-s felnőttképzést, mert viszonylag rövid időn belül hatékony és magas színvonalú képesítés megszerzésének lehetőségét nyújtja mindazoknak, akik az előrehaladást egy új szakma elsajátításával szeretnék elérni.
A Bethlen Gábor Szakgimnáziumot lakóhelyemhez való közelség, illetve ismerős ajánlására választottam. Az intézmény keretein belül indított OKJ-s képzésen, a Pénzügyi- számviteli ügyintéző tanfolyamon, általam megismert szaktanárok magas színvonalú oktatói munkával segítettek hozzá a bizonyítvány megszerzéséhez és a szakma elsajátításához. A képzés keretében megszerzett szakmai tudás számos lehetőséget nyújt a munkaerő piacon, a végzettségemnek megfelelő pozíciók betöltésére.
Az iskolában szerzett pozitív tapasztalatok okán - magas színvonalú oktatói munka, segítőkész és hallgatóbarát hozzáállás – szeptemberben, az intézményben, szintén OKJ-s képzés keretein belül induló, Vállalkozói mérlegképes könyvelő tanfolyamra is jelentkezem.

2010-ben érettségiztem a Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközép Iskolában, amely mára már szakképző intézménnyé alakult át. Középiskolai tanulmányaim során már megtapasztaltam, hogy remek Tanárok és Pedagógusok oktatnak a tanintézményben. Rengeteg tudást, segítséget és törődést kaptam az itt eltöltött 5 évem alatt (nyelvi előkészítős osztályba jártam).

2016. júniusában értesültem, hogy az iskola újfent szakképzéseket indít. Kapva kaptam az alkalmon, hogy újra beiratkozzak és elkezdjem a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakot esti képzés keretein belül. Telefonos érdeklődésem után, az intézmény Vezetőjével személyesen tudtam beszélgetést folytatni, és minden kérdésemre kielégítő és segítőkész választ kaptam, amely már magában elnyerte újra a bizalmamat. A beiratkozás is villám gyorsan zajlott, néminemű papírmunka után, már meg is kezdhettem a tanulmányaimat szeptemberben.

A képzésben résztvevő tanárok szaktudása és segítőkészsége magáért beszélt már az első hónapokban is, így nem kellett sok idő ahhoz, hogy rájöjjek ismét jól döntöttem. Fontos megemlítenem, hogy szemben más OKJ képzésekkel nagy hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás az elméleti képzés mellett. Ez megnyilvánult abban is, hogy ügyvitelből, valamint számvitelből is rengeteg számítógépes gyakorlatot végeztünk az év során. Továbbá rengeteg gyakorlati feladatsort oldottunk meg adózásból és pénzügyből is.

2018-ban sikerrel vettem a vizsgákat, így megszereztem Pénzügyi Számviteli Ügyintéző bizonyítványomat. Nem haboztam, megszakítás nélkül folytattam tanulmányaimat a Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő képzésen.

Fontos volt továbbá számomra, hogy egy olyan intézményben tanulhassak, amely rugalmasan képes kezelni a felnőtt lét velejáróit (munkaidő,család stb...). Minden tekintetben segítséget kaptam, ahogy társaim is és az iskola is igyekszik közös nevezőre jutni minden tanulóval amennyire csak a szabályok engedik (órarend alakítás, hiányzások pótlása, stb...).

Aki vacilál én csak biztatni tudom, hogy merjen belevágni és tanuljon itt, mert tényleg érdemes és nem hiábavaló erőfeszítés! Így, hogy az első képzésen már túl vagyok, jelenleg pedig a második OKJs végzettségért tanulok az iskolában, tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszém, de úgy érzem megéri, mert minden segítséget megkapok mindehhez az iskola részéről!

Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő

Még otthon laktam Ózdon, mikor kiválasztottam ezt a sulit, hogy ide szeretnék járni, mert erről olvastam a legjobb véleményeket, és itt volt ingyenes Vállalkozási mérlegképes könyvelői esti képzés.

Főképp azért szerettem ide járni, mert érdekesek voltak az órák, jó felkészítést kaptunk a vizsgára.

Számvitel volt a kedvencem a Tanárnő miatt, mert nem az volt a célja, hogy csak leadja az anyagot, hanem tényleg meg akarta velünk értetni a dolgokat , így törődött velünk.

Azóta is könyvelőként dolgozom, és a képzés hatására az eddig nehezebben átlátható és bonyolultnak tűnő dolgok sokkal könnyebbek lettek.

Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző

A középiskolát nem a Bethlen-ben végeztem, hanem érettségi után jöttem ide. Egy öreg diáktól hallottam, hogy nagyon jó a szakmai tantárgyak tanítása itt, ezért döntöttem úgy, hogy ide jelentkezek okj-s képzésre.

Nekem legjobban a számvitel órák tetszettek, mert mindent részletesen elmagyaráztak, ha kellett többször is. Számomra most ért értelmet a számvitel, nem csak a magolás miatt tudom, hogy mi tartozik és követel, hanem átláthatóvá váltak a dolgok. A másik kedvencem a gazdálkodás óra volt, amire sokat kellett tanulni, de a tanárnő folyamatos motiválásával könnyebb volt a tanulás.

A pénzügyi-számviteli ügyintézői szakma megszerzése után, lehetőségem adódott önkormányzatnál állást szerezni, ahol eszköz nyilvántartással foglalkozom, és szeptembertől szándékozom a Bethlen esti vállalkozói mérlegképes könyvelő okj-s képzésén részt venni, hogy a továbbiakban magasabb pozíciókban tudjak elhelyezkedni.

Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő

A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésbe azért vágtam bele, mert piacképesnek találtam. Az első év végeztével már pénzügyi referensként helyezkedtem el, az iskolától kapott tudást egy év alatt kamatoztatni tudtam.
Köszönhetően a világ legjobb számvitel tanárának, már egy év után nem volt kérdés, hogy mérlegképes leszek.
Az a számvitel szerelem, amit tőle kaptam, mindig az enyém lesz, állásinterjúkon nem kéréses, hogy ez mekkora előny.
Jelenleg egy éve könyvelőként dolgozom, ugyan még ropogósan friss, két hetes a bizonyítványom, de a tudás, amit a Bethlentől kaptam minőségi változást hozott az életembe mind szakmai, mind anyagi téren.
Nagyon kemény ez a három év és tényleg nem adják ingyen a bizonyítványt, de mindenkit csak biztatni tudok, hogy megéri és nem kérdés, hogy nincs jobb választás a Bethlennél!

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

Érettségi után három évvel, egy (bölcsész)diplomával a zsebemben tértem vissza a Bethlenbe – és nem bántam meg. Az esti tagozatos logisztikai és szállítmányozási ügyintézőképzésen jórészt olyan tanárok tanítanak, akik évtizedekig dolgoztak a szakmában, vagy még ma is aktívak, így a tananyag megértését az oktatók tapasztalatain, élményein alapuló, a való életből kiragadott példák segítik. A képzés próbál lépést tartani a szakma fejlődésével (pl. szállítmányozási szoftverek használata, online díjszabások megismerése stb.), a lelkes oktatók pedig szakmai kirándulások szervezésével igyekeznek még érdekesebbé tenni a tanulást. Aki kitartó, az meg tud birkózni a képzés összetettségével és komplex, sokrétű szakmai tudás birtokába jut. Nekem sikerült, és ennek köszönhetően már a képzés alatt sikerült elhelyezkednem egy fuvarozócégnél.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Két éve azért döntöttem a pénzügy-számvitel mellett, mert még egy OKJ-s képzést ingyen elvégezhettem, és bár alapvetően humán területen tanultam eddig, illetve mindig is gyenge voltam a "számolós" tárgyakból, gondoltam, kilépek a komfort zónámból és valami teljesen újat kezdek tanulni. Két iskolát találtam, ahol ingyenes volt a képzés, ez volt az egyik. Igazán a másik intézménybe szerettem volna menni, mert sokkal közelebb lett volna, de elkavarták a jelentkezésemet. A Bethlennek szuper a honlapja, sokkal jobban tudtam tájékozódni a jelentkezésekkel kapcsolatban.

A tanárokról:

Az oktatók közül kiemelném Hundt Tamást. Eszméletlen tudású és gyakorlatias oktató, nála olyan dolgokat tanultam, amiket a munkám során is tudtam hasznosítani. Mindezt úgy, hogy a számítógép és én, az két külön univerzum. :)

A szakmai angol is szuper volt Őriné Barth Zsófia tanárnővel.

Bíró Marcsit is nagyon szerettem. Bár a közgazdaságtan nem lett a kedvencem, a Tanárnő végig nagyon segítőkész és kedves volt.

Ami meglepő, hogy a pénzügy volt az egyik kedvenc tárgyam. Valamiért nem feltételeztem magamról, hogy tetszeni fog. Bottyán Tanár Úr lelkiismeretesen felkészített minket a vizsgákra.

Frányó Zsófi Tanárnővel bár sajnos kevés óránk volt, de mindig nagyon élveztem. Igazi szív-lélek pedagógus, aki nagyon érthetően magyarázta el a tananyagot.

Egy nálunk végzett pénzügyi-számviteli ügyintéző véleménye iskolánkról! Érdemes nálunk tanulni! Jelentkezz Te is a Bethlenbe!

Ez a képzés egy mérföldkő volt az életemben. Nem csak azért, mert végérvényesen tudatosította bennem, hogy ebben a szakmában szeretnék továbbtanulni, és a későbbiekben elhelyezkedni is, hanem mert olyan tudással és szakmai ismeretekkel lettem gazdagabb, amit már a képzés elvégzése előtt is tudtam hasznosítani. (A családban mindenki hozzám fordult, hogy csináljam meg nekik az adóbevallásukat, és örömmel tudatosult bennem, hogy képes vagyok rá, külső segítség nélkül.)
Ez minek köszönhető? Azon tanárok kiváló munkájának, akiknek a szakmai kompetenciájuk kifogásolhatatlan, hozzáállásuk nem azt tükrözi, hogy túl akarnak már végre lenni az egész képzésen, hanem azt, hogy minden diákot szeretnének sikeresen felkészíteni a vizsgákra és az utánakövetkezőkre. Egyetlen negatívumot tudnék csak említeni.... Túl gyorsan eltelt ez az egy év... Szívesen maradtam volna sokkal több időt is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy igényes képzésen szeretne részt venni!
(Gogola Richárd - kitűnőre vizsgázott Pénzügyi-számviteli ügyintézőnk)