BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Nappali képzéseink

2020 szeptemberétől az érettségi vizsgát és technikusi oklevelet adó intézményeket technikumnak hívják. Az alapszakmák oktatása iskolarendszerben folyik, ahol a gyakorlati ismereteket lehetőség szerint duális partnerek, cégek közreműködésével, valós munkakörnyezetben sajátíthatják el. A technikum ágazati alapoktatással indul, a szakma kiválasztását követően kezdődik el a szakirányú oktatás. Matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítani, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás. A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az öt év elvégzése után a tanulók egyszerre szereznek érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet. A technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási felvételinél, a szakirányú továbbtanulásnál.

uj szk strukt

Forrás: https://ikk.hu/files/alapszakmak_a4.pdf

 Jelenleg futó technikumi képzéseink

Közlekedés és szállítmányozás
ágazat
Gazdálkodás és menedzsment
ágazat
Logisztikai technikus Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Logisztikai technikus / honvéd kadét Vállalkozási ügyviteli ügyintéző 

 

Jelenleg futó érettségi előtti képzések (szakgimnázium)

Az érettségire való felkészítés szakaszában a képzési idő 4 év (9 – 12. évfolyam), illetve az érettségi utáni szakmai képzés szakaszában 2 év. Ez utóbbi a vonatkozó jogszabályok értelmében 1 évre rövidülhet.

Minden ágazatban a közismereti tantárgyak oktatása mellett szakmai tantárgyak tanítása is történik az adott szakterületnek megfelelően. A szakmai oktatás lehetőséget nyújt a különböző ágazatok szakmai elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek és képességek fejlesztésére, az érettségi utáni szakképzés megalapozására vagy szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére.

Mellék-szakképesítés: A tanuló vállasztása alapján tanulható az adott szakgimnáziumi ágazathoz kapcsolódó szakképesítés vagy részszakképesítés. A tanítás a 11. és 12. évfolyamon tanórai keretek között történik.

 

Közlekedés,
szállítmányozás és
logisztika ágazat

Informatika
ágazat

   
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző Gazdasági informatikus

 

Jelenlegi érettségi utáni szakképzésünk (beszámítós)

 

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző Gazdasági informatikus Pénzügyi-számviteli ügyintéző