BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Honvéd Kadét 2022 / 2023

A kadétprogram 10.C osztályos diákjai (17 fő kadét) a Kihívások Napján, 2023.05.31-én Szolnokra,

A Kihívás Napján a 9.B osztály kadétjai is teljesítménytúrán vettek részt, ami az Ördög-orom tanösvényen keresztül a János-hegyi Erzsébet kilátót érintve a Márton Áron térig tartott.

A 10. C kadét csoportja 05.17.-én ismét lövészeti gyakorlaton vett részt a Zen sport újpesti airsoft pályáján.

Bemutatót és önvédelmi oktatást tartott a Bethlen napon Spalovszky Csaba angol szakos tanárunk

A Nemzetközi Katonai Sporttanács a „CISM – International Day of Military Sports” eseménnyel ünnepli minden évben az 1948. február 18-ai megalakulásának évfordulóját, melynek keretében a tagországok katonái világszerte több százezren egy napon futnak.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz kapcsolódva nagyszabású kampányrendezvényt szervezett, melyen iskolánk 9. B osztályos kadétjai vettek részt.

December 7-én a 9. évfolyamos kadét fiúkkal ellátogattunk a Parlamentbe. A hazafiasságra nevelés keretében megszervezett látogatáson a fiatalok betekinthettek a Parlament munkájába, az épület részeibe, láthatták a koronázási jelvényeket, amely élményhez sokat hozzátett a szakszerű tárlatvezetés.

Pénteken a kadétok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályaorientációs programján vettek részt. A felvétellel kapcsolatos információkon túl érdekes programokban is részt vehettek a fiatalok. Volt pl. katonai testnevelési bemutató és harcászati bemutató is. A fiatalok megnézhették a Gidrán páncélozott harcjárművet, és a Lepoard 2A4HU harckocsit is. Mindezeken felül tűzszerész bemutatóval, fegyverzettechnikai bemutatóval, lézerlövészettel készült az egyetem a pályaorientációs napra.

2022. november 25-én (pénteken) nyílt napot szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol a Hadtudományi és Honvédtisztképző kar is képviseltette magát. A program lehetőséget teremtett arra, hogy az érdeklődő középiskolások mindent megtudjanak a képzésekről, a felvételiről és az egyetem által nyújtott lehetőségekről, a karrierutakról.

A nyílt napra a 10. évfolyamos kadét tanulókkal látogattunk el Zádory Tibor igazgató úr vezetésével.

mh1 kep

A 9. B kadétjai szerda délelőtt a Magyar Honvédség különböző egységeinek bemutatkozó előadásain és eszközbemutató gyakorlatain vehettek részt. Megismerkedhettek régi és új fegyverekkel, lézerlövészettel, katonai gépjárművekkel, térképészettel, valamint egy érdekes kutyás bemutatót is láthattak A program végén megvendégeltek minket egy finom ebéddel. Összességében kellemes időben, hasznosan telt a délelőtt.

1664442735458

Az idén már 2 évfolyamon tanulnak kadétok iskolánkban, ezért természetesen részt veszünk a Honvéd Kadét Konferencián a Puskás Arénába. Iskolánkat Zádory Tibor igazgató úr képviseli a rendezvényen.