BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Iskolai élet a 2020-21-es tanévben

2020 novemberében megrendezett országos angol projektversenyen Christmas is All Around iskolánk 11.A osztályos tanulói - Molnár Hejdi, Molnár Veronika Regina, Tóth Adrienn és Brigancz Vivien Junior 2_ Teens kategóriában 3. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő volt.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez.

 

2020 őszén megrendezett The Royal Family egyfordulós országos angol projektversenyen, iskolánk 11.A osztályos tanulói - Molnár Veronika Regina, Molnár Hejdi, Tóth Adrienn és Brigancz VIvien B2 (Teens) kategóriában 3. helyezést értek el. Gratulálunk a magas színvonalon elkészített munkájukhoz, melyek mind kreativitásban mind tartalmilag nagyszerű értékelést kaptak.

 

Fantasztikus hír!

A 11.A osztály Together csapata a remek teljesítményükkel bejutottak a Határtalanul Nagy Középiskolai Vetélkedő Nagydöntőjébe! Csodás siker ez, hiszen diákok ezrei közül bizonyultak a legjobbaknak!

 

Gratulálunk az újdonsült logisztikai és szállítmányozási ügyintézőinknek!

Végre együtt kimozdultunk a szabadba!

A 9/Ny-C lángosozással, focival, kártyázással búcsúztatta a tanévet!

A Bethlen -ugye milyen csodaszép, zöld a környezete?!

 

Kettős győzelem!

Iskolánk 11.A osztályos tanulói: Molnár Hejdi és Molnár Veronika Regina mindketten 1. helyezést értek el az országos Hebe+ négyfordulós angol versenyen B2 szinten. Ajándékot és oklevelet kaptak. Sikerükben nagy szerepet játszott felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő is.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!

 

Hello Australia

A 2021 áprilisában megrendezett országos angol projekt versenyen iskolánk 11.A osztályos tanulóinak csapata:

  • Molnár Hejdi
  • Molnár Veronika Regina
  • Tóth Adrienn
  • Brigancz Vivien

B2 (Teens) kategóriában 1. helyezést értek el!.

Ajándékcsomagot és oklevelet kaptak. A versenyzők közösen oldották meg az angol országismereti feladatokból álló feladatsort, képzeletbeli interjút készítettek a Királynővel, valamint egy prezentációt készítettek a tavasszal Angliában történt fontosabb eseményekről. Rendkívül kreatív és tartalmilag nagyszerű munkát adtak be.

A diákok kimagaslóan teljesítettek és sikerükben nagy szerepet játszott felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő áldozatos munkája.

Gratulálunk!

 

Kellemes nyarat, jó pihenést sok-sok kalandot, élményt kívánunk a szünet idejére minden tanulónknak, a szülőknek, együttműködő partnereinknek!

 

A 10.B osztály tanulói közül nyolcan az iskolában töltik a nyári gyakorlatot.

Vajon mi volt a mai nap témája?

Munkavédelem, árumozgatás, csomagolástechnika.

 

Örömmel tájékoztatunk Titeket arról, hogy A PÉNZMESTEREK 6 hetes/ 6 fordulós kvíz vetélkedőjében Fazakas Xénia (11. c) bejutott a döntőbe! Hajrááááá Xénia Fazakas! Nagyon büszkék vagyunk Rád!

"Nyelvvizsgaeső" a Bethlenben! Nagy szeretettel gratulálunk azoknak a tanulóinknak, akik ebben a hónapban sikeres B2 komplex nyelvvizsgát tettek:

A Bethlenesek is szeretnek segíteni, így összegyűlt a pénz, melyből a Cseppkő Gyermekotthonban élő nehézsorsú lányoknak és fiúknak vásároltunk ajándékot gyermeknapra. A meglepetést a Nenesz és a CEHÖK álmodta meg. A 25000 ft értékben vásárolt ajándékok 8 gyermeknek szereznek majd örömöt. Mert adni jó..... Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen jószívűek vagytok!

Köszönjük mindenkinek az anyagi támogatást és köszönjük Gábor Balázsnak és Szabó Daninak a szervezést!

 

Bethlenesek edzésben- 7 km a Szigeten, nem kevés. Gratulálunk Kata Petri és Gulyás András!

 

Elkészült az "Öko kiállítótér" ahol az általatok készített alkotásokat mutatjuk be. Karácsonyfadísz, játékok, puff petpalackokból. Ezeket mind ti készítettétek, mi pedig itt időről időre megmutatjuk a legötletesebb alkotásaitokat. A vitrint az 1. emeleten, a könyvtár mellett találjátok.

Iskolánk csatlakozott a Jane Goodall Intézet Passzold vissza tesó! programjához.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, így most elhatároztuk, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtjük. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, és a régi, használaton kívüli mobiltelefonokat dobja be a kihelyezett dobozunkba. A doboz az 1. emeleten található. A kampányt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja.

2021. április 29-én Online eredményhirdetéssel zárult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 4. középdöntője. A középdöntőbe jutott 1000 játékosból, iskolánk 11.A osztályos tanulója Galambos Petra Laura bejutott a 2021. május 14-én megrendezésre kerülő döntőbe. Gratulálunk!

Az országos Erdőismereti vetélkedőn 100 iskola 185 csapata vett részt. Iskolánk Avarkavarók csapata a 11.A osztályból a 43. helyen végzett. Az Avarkavarók csapata (Kalmár Viktória, Schmidt Enikő és Molnár Veronika Regina) részt vettek a 2021. március 8. – 2021. április 11. között zajló online Erdőismereti vetélkedőn. Az erdő a szemünk előtt van, mégsem vesszük észre.

A „Fedezd fel az örökséged! -A láthatatlan erdő” erdőismereti vetélkedőjének 5 elméleti online fordulója volt és egy terepen készített videós feladat. Az egyes fordulók a következő témakörök köré épültek fel:

1. forduló - Talajélet
2. forduló – Erdei anyagkörforgás
3. forduló – Erdei éjszakai élet, rejtőzködők
4. forduló – Az erdészek munkája
5. forduló – Erdő a sejtek, a szövetek és a magasélet szintjén

Gratulálunk a teljesítményhez és az aktív részvételhez!

2020 őszén megrendezett The Royal Family egyfordulós országos angol projektversenyen, iskolánk 11.A osztályos tanulói - Molnár Veronika Regina, Molnár Hejdi, Tóth Adrienn és Brigancz VIvien B2 (Teens) kategóriában 3. helyezést értek el. Gratulálunk a magas színvonalon elkészített munkájukhoz, melyek mind kreativitásban mind tartalmilag nagyszerű értékelést kaptak. Sikerükben nagy szerepet játszott felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő.

2020 novemberében megrendezett országos angol projektversenyen Christmas is All Around iskolánk 11.A osztályos tanulói - Molnár Hejdi, Molnár Veronika Regina, Tóth Adrienn és Brigancz Vivien Junior 2_ Teens kategóriában 3. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő volt. Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez.

 3
 
Munkavállalói ismeretek témájú vetélkedőn
9. évfolyamon 1. helyezést ért el Nagygyörgy Zalán 9.Ny-C,
11. évfolyamon Pozsgai László 11.C osztályos tanuló.
 
Informatikából Adame Domonkos 10. C osztályos tanuló ért el 1.
 
Az oklevelet és a jutalom pendrive-ot Zádory Tibor igazgató úr adta át a nyerteseknek.
 
Gratulálunk a szép teljesítményért, a kitartó munkáért!

fp1

A díjakat Blaskó Adrienn, az Alapítvány tagja, fotós, egykor bethlenes diák adta át. Az iskola részéről Zádory Tibor igazgató úr gratulált a nyerteseknek.

A beérkezett 19 képből az alábbi 3 fotó nyert:
1.helyezés - Kenyeres István 9.Ny-A Nyugalom című képe (természetfotó kategória)
2.helyezés - Bihari Balázs 11.B Gomba című képe (természetfotó kategória)
3. helyezés - Szabó Balázs 5/13.Az Országház előtt című képe(Budapest közlekedése és a Covid)

Gratulálunk a nyertes fotókhoz!

Idén 2021. április 15-én rendezték meg újra Magyarországon a Logisztika napját. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság kerek egy évtizede segít a jelentkezőknek, hogy ingyenes programjaik híre eljusson a logisztika iránt érdeklődőkhöz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

Szeptember 29-én rendezték meg a Budapesti Atlétikai Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságot, ahol csapataink a következő eredményeket érték el

Lány diszkoszvetés: 1. helyezés
Csapat: Kalmár Viktória 11. A, Lengyel Viktória, Szabó Nelli 9. A, Petrényi Szilvia 9. Ny-C

Lány gerelyhajítás: 2. helyezés
Csapat: Tóth Alexandra, Tóth Barbara, Szabó Nelli, Lengyel Viktória 9. A. Szabó Alexandra 12. A

Fiú diszkoszvetés: 2. helyezés
Csapat: Szűcs Martin 12. A, Pétervári Balázs 10. A, Less Martin 10. B, Kovács Viktor, Ugor Dávid 11. C

Fiú súlylökés: 2. helyezés
Csapat: 12. Szűcs Martin, Tóbiás Csaba, Pétervári Balázs 10. A, Less Martin 10. B, Kovács Viktor 11. C

Felkészítő tanár: Sinkáné Kispál Marianna
Gratulálunk a szép eredményekhez! 6 kép szept. 29.

Az 1956. október 23-i eseményekről városi sétán emlékeztünk meg. Kossuth tér, a Parlament és környéke után végigsétáltunk a Duna parton a Jászai Mari térig, ahol Nagy Imre szobrát látogattunk meg.

Online tájékoztatót tartottunk az érdeklődő nyolcadikosoknak és szüleiknek, melyhez a Microsoft Teams platformját használtuk.

1

A Felelős Szülők Iskolája egy flash mop gerillaakcióval hívja fel a figyelmet a pedagógusok odaadó munkájára és egyben kifejezi háláját a felelős szülők nevében, hogy ilyen komolyan helytállnak ebben a nehéz járványügyi helyzetben is.

Az ajándék szaloncukorcsomagokat a Tesco Magyarország biztosította és az Xmas és Újévi Hála Kommandó önkéntesei kézbesítették. Köszönjük szépen!❤️

Iskolánk tanulói a Rail Cargo együttműködő partnerünknél készülnek fel arra, hogy piacképes szakmai tudással kezdhessék meg majd szakmai pályájukat.

A 2019/2020-as tanévben megrendezett Hebe+ négyfordulós országos angol versenyen iskolánk tanulói - Molnár Hejdi Angol B1 szinten 1. helyezést ért el, Molnár Veronika Regina Angol B1 szinten 2. helyezést ért el. Az oklevelek a nyár folyamán érkeztek meg. Gratulálunk kimagasló teljesítményükhöz. Felkészítő tanáruk Nagy Kornélia tanárnő volt. /2 kép szept. 10.