BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

2012-ben európai forrásból megtörtént az iskola komplex akadálymentesítése, melynek köszönhetően megnyílt a lehetőség fogyatékkal élő tanulók fogadására.

Az épületben szintenként egy-egy akadálymentes mellékhelyiséget, a tornaterem mellett pedig egy akadálymentesített vizesblokkot és öltözőt alakítottak ki.

A projekt keretében az iskola mindkét szárnyába beépítettek egy-egy akadálymentes liftet. A főbejárat közelében kialakított akadálymentes gépjármű parkolóhely nagy segítséget jelent a kerekesszékkel közlekedő tanulóink részére. A parkolótól az akadálymentes bejáratig, illetve az épület folyosóin taktilis vezetősávok segítik a látássérültek közlekedését. Őket támogatják a tapintható térképek és Braille-írással ellátott eligazító táblák is, a hallássérültek részére pedig hordozható indukciós erősítőt szereltek be. A főbejárati lépcsőház burkolata is megújult, így megvalósulhatott az intézmény teljes körű akadálymentesítése.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fogyatékkal élő tanulók az osztályba is be tudjanak illeszkedni. Érzékenyítő programokkal, szakemberekkel való beszélgetéssel készítjük fel az osztályközösséget az ő befogadásukra.

Várjuk azokat a mozgáskorlátozott, hallássérült vagy beszédfogyatékos tanulókat, akik szívesen választanák iskolánkat!